KUEH BAKAR KEMBOJA... - Idzura Idrus Homemade Cakes Taiping

Pengedar Kek Di Taiping , Perak

Ads

Sabtu, 22 Oktober 2011

KUEH BAKAR KEMBOJA...

KUEH BAKAR KEMBOJA...emmm selalu tengok orang2 jual di market,kedai2 makan...tp kueh ni tak banyak la jual di gerai2 mungkin kalau harga sepotong nak jual 30 sen tak berbaloi...macam biasa zura tiap2 hari melayan fbook ..ada jugak yg kata fbook ni buang masa tp bg zura terlalu banyak faedahnya dan ilmu2 dapur banyak dan sumbang ekonomi zura juga..banyak membantu..dan sahabat2 di fbook kebanyakan semua pakar2 membaking..dan yg penting mereka tak kedekut ilmu seandainya zura tak faham mereka sudi bg tips2 walaupun tak mengenali hanya add friends di fbook tp keihlasan tu zura tabik spring..eh ke lain plak...kueh bakar kemboja ni memang sedap..kueh tradisional..buatnya pun simple je semuanya blender..adakala mcm kueh bengkang ..tp kalau buh dlm loyang memang mcm bengkang..tp kalau buh acuan bunga memang cantik/menarik ..bahannya2 telur,santan,gula tu yg berlemak2 tp tak brapa manis dan yg bestnya aroma daun pandan tu ..wanginya..zura blender daun pandan original tak guna paste pandan..almaklum daun pandan melambak depan rumah..dan terasa biji2 bijan yg mewah..tp bakarnya lama 50 minit..amat sesuai utk kenduri kendara..permintaannya memberangsangkan...asyik makan kek/cupcake ..sesekali tekak nak juga kelainan nam makan kueh tradisional...sapa berminat nak tempah boleh hubungi zura 0125399047..yumm..yum..yumm..

Tiada ulasan: